Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μας κρατάνε το Νου μακρυά...

Αναρωτιέμαι ώρες ώρες αν η μάχη καλού και κακού είναι απλά η μάχη της λογικής ενάντια στην ηλιθιότητα, αν η δυστυχία του κόσμου ωφείλεται στο ότι οι χαζοί έχουν θράσος και επικρατούν ενω οι λογικοί βουτηγμένοι στην αβεβαιότητα που τους προκαλεί ένας κόσμος βασισμένος στην παράνοια μένουν απραγείς και απλά επιβιώνουν έχοντας πολλά νεύρα γιατί νιώθουν οτι αυτό που βιώνουν είναι η πραγματικότητα μερικών ηλιθίων και είναι αδύναμοι να την αλλάξουν!

Ύστερα προσαρμόζω την παραπάνω σκέψη μου στην οικονομική κρίση που ταλανίζει τον τόπο μας... Με συνοπτικές διαδικασίες ένας ολόκληρος λαός κρίθηκε ένοχος για κοινωνική αναλγησία, δολοπλοκία, ανευθυνότητα και ωχαδελφισμό... και λέω πως ναι... τόσα χρόνια η ξενόφερτη πολιτική ελίτ αυτόν τον πολίτη ήθελε και αυτόν έφτιαξε! Πώς μπορείς όμως να βασανίζεις και να καταδικάζεις κάποιον σε ψυχολογικό και σωματικό θάνατο επειδή δεν ζήτησε απόδειξη απο τον γιατρό και τον υδραυλικό και θέλησε να τακτοποιήσει το παιδί του κάπου που θεωρούσε οτι θα ζήσει άνετα και ευκολότερα απ'ότι έζησε ο ίδιος και οι γονείς του; Πώς μπορείς να σκοτώνεις και να ταλαιπωρείς κάποιον που του έταξες τον παράδεισο ενώ έκρυβες την κόλαση;

Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το παράλογο και το ηλίθιο... ένα κομμάτι χαρτί έχει μεγαλύτερη αξία απο την ίδια την ζωή και την φυσιολογική ανάγκη του ανθρώπου στην καλύτερη διαβίωση και την ελευθερία και η ανάγκη κάποιων να ελέγχουν τις μάζες και να τιμωρούν όποιον δεν ζεί με τις επιταγές τους προηγείται του δώρου που λέγεται ζωή!

Και οχι μόνο αυτό... με κάθε μέσο σε όλα τα επίπεδα προσπαθούν να αποτρέψουν τον κόσμο απο την λογική σκέψη και πρακτική, εμποδίζουν κάθε λογική και ανθρώπινη αντιπρόταση και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το Νού μακρυά μας... Όπως άλλωστε ήθελε και ο θεός τους... να ζούμε μέσα στα σκοτάδια ενός ακατανόητου παραδείσου... και όταν παραβήκαμε τον κανόνα τιμωρηθήκαμε!

Λοιπόν κύριοι μεγαλοτραπεζίτες και πολιτικοί είστε ηλίθιοι! Αλλά ζείτε σε ένα σύμπαν που βασίζεται σε κανόνες λογικής οπότε αργά η γρήγορα θα καταρρεύσετε και θα φορέσετε ζουρλομανδύα μία και καλή!